• Haberler
  • Eğitim
  • YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte beklenen tarih!

YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte beklenen tarih!

Ek yerleştirme sonuçlarıyla birlikte toplam 162 bin 980 kişilik kontenjan için kayıt hakkı kazanılacak. ÖSYM (Öğrenci...

Ek yerleştirme sonuçlarıyla birlikte toplam 162 bin 980 kişilik kontenjan için kayıt hakkı kazanılacak. ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi), YKS ek tercih sonuçları için henüz resmi bir tarih açıklamasa da, sonuçların 22 Eylül ile 26 Eylül tarihleri arasında duyurulması bekleniyor.

YKS ek tercih başvuruları birkaç gün önce sona erdi. Henüz bir yükseköğrenim programına yerleştirilmemiş binlerce aday, yeni açılan veya kontenjanı dolmayan programlara aldıkları puanlara göre yerleştirilecekler. Yerleştirmelerde adayların yükseköğretim programlarına olan ilgileri, ilgili yerleştirme puanları ve varsa ek puanları, programların kontenjanları ve gereksinimleri göz önünde bulundurularak ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek.

ÖSYM, YKS ek tercih sonuçları için kesin bir tarih vermemiş olsa da, geçmiş yıllarda sonuçların genellikle 1 hafta içinde açıklandığını göz önünde bulundurarak, sonuçların 22 Eylül ile 26 Eylül tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

Adaylar arasında 163 bin kişilik kontenjan için tercihlerini yaparken, şehit ve gazi yakını, depremzede ve 34 yaş üstü kadın ek kontenjanları gibi özel durumlar da göz önünde bulundurulduğunda, bu yıl herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar için 150 bin 119 ek kontenjan bulunuyor. Ayrıca, şehit ve gazi yakını ek kontenjanı 3 bin 236, depremzede ek kontenjanı 2 bin 621 ve 34 yaş üstü kadın kontenjanı 7 bin 4 olmak üzere toplamda 12 bin 861 ek kontenjan mevcut. Bu ek kontenjanlarla birlikte, YKS sınavı için adaylar, ikinci şans döneminde toplam 162 bin 980 ek kontenjan için tercihte bulunmuşlardır. Sonuçların açıklanmasını heyecanla bekliyoruz.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme