• Haberler
  • Eğitim
  • YÖK açıkladı: Bahar dönemi 20 Şubat’ta başlayacak

YÖK açıkladı: Bahar dönemi 20 Şubat’ta başlayacak

Milyonlarca Üniversite öğrencisinin beklediği haber geldi. YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

YÖK açıkladı: Bahar dönemi 20 Şubat’ta başlayacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

YÖK Başkanı Erol Özvar, üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. YÖK Başkanı Erol Özvar konuşmasında şu noktaları kaydetti:

“Türkiye’deki örgün öğrencilerin yüzde 15’i ya bölgede ikamet etmekte ya da eğitim almaktadır. Bu öğrenciler depremden en çok etkilenen kitle arasındadır. Öğrenci ve personellerimiz arasında kayıplarımız bulunmaktadır. Depremin neredeyse bütün üniversitelerimizin tamamında kayıplar bakımından etkili olduğunu söyleyebiliriz. Bütün çabamız eğitim ve öğretim alanında normalleşmenin mümkün olan en kısa zamanda sağlanmasıdır. Bahar döneminin 20 Şubat’ta uzaktan eğitimle başlatılabilecek, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneği değerlendirilecek. Yükseköğretim kurumlarındaki uygulamalı programlarda öğrencilerin bu eğitimlerini yüz yüze sürdürecek. Alınan kararları Nisan ayı başında yeniden gözden geçireceğiz. Uygulamalı programlarda okuyan depremzede öğrenciler birinci derece yakınlarının ikamet ettiği ildeki üniversitelerde özel öğrenci olabilecek. YÖK programlarında kayıtlı olan ve talep eden öğrencilerin bahar döneminde kayıtlarının dondurulmasına ve bu sürenin programın azami öğrenim süresinden düşülmemesine karar verilmiştir.”

Bakmadan Geçme