• Haberler
  • Ekonomi
  • Yorgancılar: 'Ekonomiye Odaklanılması Gereken Bir Dönemdeyiz'

Yorgancılar: 'Ekonomiye Odaklanılması Gereken Bir Dönemdeyiz'

Bugün itibariyle önümüzde seçimsiz geçecek 4 yıllık bir süre olduğuna dikkatleri çeken Yorgancılar, 'Bu süreç hepimiz...

Bugün itibariyle önümüzde seçimsiz geçecek 4 yıllık bir süre olduğuna dikkatleri çeken Yorgancılar, “Bu süreç hepimiz için çok önem arz ediyor. Orta vadeli programın eksiksiz uygulanarak,  ekonomiye odaklanılması gereken bir dönemdeyiz. Bulunduğumuz coğrafyanın zorlukları, küresel ekonomide son dönemde artan jeopolitik birliktelikler ve korumacılık özellikle bölgesel güç bloklarına ve yeni koridor anlaşmalarına evrilerek, ticarete yön verirken, Hükümetimizin ekonomide beklentileri iyileştirmek adına izleyeceği politikalar ve hayata geçireceği yapısal reformlar çok daha fazla önem kazanıyor.” şeklinde konuştu.

GÜÇLÜ SANAYİ GÜÇLÜ TÜRKİYE

Küresel ekonominin yavaşladığı, ticaretin daraldığı bu dönemde üreten kesim olarak, ülkemizi ekonomik ve sosyal alanda dünyada üst sıralara çıkaracak projeleri hayata geçirmek istediklerinin de altını çizen Yorgancılar, güçlü sanayinin, güçlü Türkiye demek olduğunu vurguladı.

Yerel yönetimlerden de beklentilerini dile getiren Yorgancılar, yerelden kalkınmanın daha fazla ivme kazandığı bir dönemde, yetkililerin sosyal belediyeciliği ve kentin ortak akıl ve istişare mekanizmasını mutlaka geliştirerek güçlendirmeleri gerektiğini dile getirdi. Yorgancılar, Oda ve Borsalar olarak İzmir özelinde yakalamış oldukları dayanışma ve ortak hareket kültürünün kent dinamiğine yarattığı katma değerin gözetilerek, yerel yönetimlerce de kentin tüm bileşenlerine yayılımının sağlanmasını çok önemsediklerini belirtti.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ

Her ortamda dile getirdikleri önceliğin, İzmir’in fay haritasının göstergelediği üzere, kenti deprem dirençli olacak şekilde, bilim ve teknolojinin ışığında ivedilikle dönüştürmek olduğunu da aktaran Yorgancılar sözlerini şöyle tamamladı: “İzmir için talep edilen her konuda, tüm bilgi ve birikimimizle elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız.”

SAMİME EKTİR

Bakmadan Geçme