YSK Başkanı Yener açıkladı! Seçim takvimi…

Deprem bölgesiyle ilgili olarak ise YSK Başkanı Yener, depremzedelerin adres taşıma işlemlerini kolaylaştırmak için kurul kararlarıyla...

Deprem bölgesiyle ilgili olarak ise YSK Başkanı Yener, depremzedelerin adres taşıma işlemlerini kolaylaştırmak için kurul kararlarıyla bir yol haritası çizeceklerini belirtti.

Seçim hazırlıklarıyla ilgili olarak, Yener, “14-28 Mayıs seçimlerinin ardından, ilçe ve il seçim kurullarında gerekli malzemelerin stok durumunu kontrol ettik ve eksiklikleri gideriyoruz. Oy verme kabinlerinin yenilenmesi ve oy torbalarının temini gibi işlemleri tamamlamak için 1 Ocak’a kadar süre var” ifadelerini kullandı.

Ayrıca, YSK Başkanı Yener, elektronik seçimle ilgili olarak da, “Elektronik seçimle ilgili kanuni düzenleme şu an sadece yurtdışı seçimleri için geçerli. Ancak Türkiye’de de elektronik oylama olacağına inanıyorum, ancak ne zaman olacağı kesin değil. Belki pilot uygulamalarla başlanabilir. Bu konuda çalışmalar yapıp, uzmanlardan görüş alarak bir yol haritası çizmeyi düşünüyoruz” dedi.

YSK Başkanı Ahmet Yener, seçimlerin düzenlenmesi ve iyileştirilmesi için çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme