YSK üyeleri yeniden deprem bölgesine gidiyor

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyeleri deprem bölgelerindeki seçim hazırlıklarını, okulların durumunu incelemek amacıyla Salı gününden itibaren söz konusu illere ziyaretler gerçekleştirecek.

YSK üyeleri yeniden deprem bölgesine gidiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 11 ilde 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanı ve 28. dönem Milletvekili seçiminin nasıl gerçekleştirileceği merakla bekleniyor. Bu nedenle, YSK üyeleri de seçim bölgesine ziyaret gerçekleştirerek 11 ilde seçim hazırlıklarına, okulların son durumlarına yönelik incelemelerde bulunacak.

YSK üyelerinin, il ve ilçe seçim kullarının binalarında inceleme yapması öngörülüyor. Aynı zamanda eğer var ise seçim öncesi son eksiklerin belirlenmesi ve hızla giderilmeleri sağlanacak.

30 kişilik YSK personeli, bölgede 11 il seçim, 140’ın üzerinde ilçe seçim kurulu, il ve ilçelerdeki adliye binaları, oy kullanılabilecek binalar ile seçim malzemelerinin bulunduğu depolarda incelemeler gerçekleştirecek.

YSK tarafından yapılan açıklamada, “Detaylı incelemelerde, personelin sağlık durumu, kurum binaları, sandıkların konulduğu bina ve yapılar, seçim ve büro malzemeleri, ulaşım ve sistem teknik altyapısı hakkında detaylı olarak tespitte bulunulmuştur. Ayrıca afet bölgesi ziyaret programı kapsamında, depremzede personellerimiz ile hayatını kaybeden personelimizin ailesi ziyaret edilmiştir” denilmişti.

Bakmadan Geçme