Yücel, Avukatların İçin Teklif Verdi

Avukatların görevleri gereği, yüksek risk ve tehdit altında çalıştığını hatırlatan Yücel, 'Kendileri ile aynı görev tanımı...

Avukatların görevleri gereği, yüksek risk ve tehdit altında çalıştığını hatırlatan Yücel, “Kendileri ile aynı görev tanımı içinde bulunan yargı mensupları, silah taşımasına veya bulundurmasına yetki veren kayıt ve belgelerde her türlü vergi, resim ve harçtan muaf tutulurken avukatların buna dahil edilmemesi, avukatları daha korumasız bir duruma sokmaktadır.” dedi.

Son dönemde avukatlara yönelik saldırılarda artış yaşandığına da dikkat çeken Yücel, “Silah taşımasına veya bulundurmasına yetki veren kayıt ve belgelerdeki kamu görevlilerine tanınan vergi, resim ve harç muafiyetinden avukatların da faydalandırılmasının bir zorunluluk olduğuna dikkat çekti.

AVUKATLARIN YAŞADIKLARI SORUNLAR TESPİT EDİLMELİ

Avukatların yaşadıkları sorunların tespit edilmesi, avukatların bağımsızlığının ve saygınlığının tam anlamıyla sağlanması için yapılacakların belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırma komisyonu kurulması için Meclis Başkanlığı’na önerge verdiklerini de belirten Yücel, “Avukatlar, hak ettikleri yeri almak, mesleklerini bağımsız ve onurlu bir şekilde yapmak, yaşadıkları kuşatılmışlıktan kurtulmak için sorunlarının çözülmesini beklemektedir” dedi.

KUTU…. KUTU…..KUTU….

Avukatlardan Şiddete İsyan

İzmir Barosu, yaklaşan 5 Nisan Avukatlar Günü öncesinde şehirdeki adliyelerin çevresinde bulunan reklam panolarını “Avukata Şiddete Son!” yazılı afişlerle donattı.

İzmir Barosu’ndan yapılan yazılı açıklamada, avukatlara yönelik şiddetin sürekli arttığı belirtilerek, “şiddetin normalleştirilmesine asla izin verilmeyeceği belirtildi.

Panolara verilen ilanlarda, “Avukat dava dosyasının tarafı değil, tarafın vekilidir”, “Avukatın sesi kesilirse, Yurttaşın nefesi kesilir!”, “Avukat, yurttaşın hak arama özgürlüğü ve adalete erişimindeki temsilcisidir.” ifadeleri yer aldı.

CEMİL ZEYBEKER

 

Bakmadan Geçme