Yukarıköy'de hafta sonu pazarı

Narlıdere Belediyesi'nin yaşayan müzeye dönüştürdüğü Tarihi Yukarıköy'de her hafta kurulan yerel üretici pazarı, İzmirliler’in akınına uğradı....

Narlıdere Belediyesi’nin yaşayan müzeye dönüştürdüğü Tarihi Yukarıköy’de her hafta kurulan yerel üretici pazarı, İzmirliler’in akınına uğradı. Daha şimdiden İzmir’in marka turizm destinasyonları arasındaki yerini alan Yukarıköy’ü ziyaret eden misafirler hem geçmişin geleceğe taşındığı sokakları dolaştı hem de yerel üreticilerden alışveriş yapma imkânı yakaladı. Narlıdere Belediyesi’nin tavuk pilav ikramı da yaptığı Hafta Sonu Pazarı’nda keyifli bir gün geçiren vatandaşlara Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu ve Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin de eşlik etti.

BOLLUK BEREKET

Yukarıköy’ün restorasyonun tamamlanmasıyla İzmir’e yeni bir turizm destinasyonu kazandırdıklarını söyleyen Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, “Burada sadece restore edilmiş binalar yok. Her hafta sonu kurduğumuz yerel üretici pazarımızla bölge halkına özellikle de kadınlara istihdam olanağı yaratıyoruz. Yukarıköy’ün sahip olduğu kültürel mirası yine onlar için ekonomik değere dönüştürüyoruz. Yukarıköy ile birlikte ilçemize bolluk bereket getirdik ve yöre halkının kalkınmasına vesile olduk” dedi.

Belediye Bülteni 

Bakmadan Geçme