Yunanistan ikinci kez sandık başında!

Yunanistan’da, sandıklar ikinci kez kuruldu. Yunanistan’da hükümetin kurulamaması sonucu yeniden seçimlere gidiliyor. Başbakan Kiriakos Miçotakis, beş...

Yunanistan ikinci kez sandık başında!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yunanistan’da, sandıklar ikinci kez kuruldu.

Yunanistan’da hükümetin kurulamaması sonucu yeniden seçimlere gidiliyor. Başbakan Kiriakos Miçotakis, beş sandalye eksiği bulunan parlamentoda tek parti hükümeti kurabilmek için seçmenlere sandığa gitmeleri çağrısında bulundu. Miçotakis, seçim yasakları öncesinde Skai TV’ye verdiği demeçte, “Umarım Ağustos başında tekrar bir araya gelmek zorunda kalmayız. Bu bir şaka değil. Elde ettiğimiz tüm kazanımlar pekiştirilmeli ve devam ettirilmelidir” dedi.

İlk turda muhafazakarların önde olduğu Yunanistan’da, sandıklar sabah 07.00’de açıldı ve akşam 20.00’de kapanacak.

İlk turda Yeni Demokrasi Partisi birinci sırada yer aldı, ancak 151 sandalye için gerekli çoğunluğa ulaşamadı. Yeni Demokrasi’nin aldığı yüzde 40,79’luk oy, partiye 146 milletvekili kazandırdı. İkinci sırayı yüzde 20,07 oy ve 71 milletvekiliyle Radikal Sol İttifak (SYRIZA) takip etti. PASOK yüzde 11,46 oy ve 41 milletvekiliyle üçüncü sıraya yerleşti. Yunanistan Komünist Partisi (KKE) yüzde 7,23 oy ve 26 milletvekili, Yunan Çözümü Partisi ise yüzde 4,45 oy ve 16 milletvekiliyle parlamentoda temsil hakkı kazandı.

Seçim barajını aşarak parlamentoya girmeyi başaran parti sayısı ise 5 oldu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme