Yunanistan’dan diplomatik nezaketsizlik

Yeni İzmir Gazetesi’nden Deniz Hancı’nın haberine göre, 10 Kasım 1938'de Türkiye'nin Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal...

Yeni İzmir Gazetesi’nden Deniz Hancı’nın haberine göre, 10 Kasım 1938’de Türkiye’nin Kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk hayata gözlerini yumdu. Bugün Atatürk’ün ebediyete intikalinin 85. yıldönümü anması yapılırken İzmir’deki Yunanistan Konsolosluğu yıllardır diplomatik bir nezaketsizliğe imza atıyor.

Tüm ülkede Ulu Önder’i anmak adına Türk bayrakları yarıya indirilirken İzmir’deki Yunanistan Konsolosluğu bugün de bayrağını yarıya indirmeyerek diplomatik nezaketsizliğini sürdürdü. Yunanistan Konsolosluğu aynı duyarsızlığını, 2017 ve 2018 yıllarında kayda alabildik. Aradaki yıllarda da bayraklar büyük ihtimalle yarıya indirilmemişti.

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, indirilmeyen bayrak hakkında, “Bayrağın indirilmemesi Atatürk’e saygısızlıktır. Bu yapılan Cumhuriyet’i tanımıyoruz anlamına gelir. Konunun takipçisi olacağız. Meclis’te bu nezaketsizliği gündeme getireceğiz. Böyle bir yas gününde Türkiye’de bulunan her ülke konsolosluklarının gerekli duyarlılığı göstermesini bekleriz” diye konuştu.

Haber

2017

Haber

2018 

Haber

2023

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme