Yusuf Dikeç, ikonik pozunu marka haline getiriyor

Paris 2024 Olimpiyatları'nda gümüş madalya sahibi Yusuf Dikeç, Ticari Haklarını Koruma Yolu seçti.

Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda havalı tabanca müsabakalarındaki dikkat çekici performansıyla büyük ilgi gören Yusuf Dikeç, şimdi de uluslararası çapta tanınan ikonik pozunu marka haline getirmeye karar verdi. Gümüş madalya kazanan milli sporcu, bu pozun ticari haklarını korumak için Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvuruda bulundu.

Marka Tescil Başvurusu Yapıldı

Yusuf Dikeç’in ikonik pozunun ticari kullanımlarını korumak amacıyla başvuruda bulunduğu öğrenildi. Dikeç’in pozunun tişörtlerden kahve fincanlarına kadar çeşitli ürünlerde izinsiz olarak kullanılmasını önlemek için adım atıldığı belirtiliyor. Ekonomim’de yer alan habere göre, tescil sürecini yöneten Markiz Patent, bu adımı bir başvurunun izinsiz kullanımı ihtimali nedeniyle attıklarını duyurdu. Markiz Patent, “İyi niyetli olmadığını düşündüğümüz bir başvurunun tespit edilmesi üzerine bu süreci başlattık. Yusuf Dikeç de süreci yakından takip ediyor” ifadelerini kullandı.

Haksız Kazancı Önleme Çabaları

Markiz Patent, ünlü kişilerin isimleri veya görüntülerinin ticari menfaatler doğrultusunda izinsiz kullanılabileceğine dikkat çekerek, Yusuf Dikeç’in pozunun korunmasına yönelik tescil başvurusunun yapıldığını belirtti. Açıklamada, “Bu süreçle birlikte, Yusuf Bey’in izni olmadan ve anlaşma yapılmadan ikonik pozunun kullanılması mümkün olmayacak. Bu adım, haksız kazançları önlemeyi amaçlamaktadır” denildi.

Dikeç’in marka tescili başvurusu, onun uluslararası başarılarının ticari alanda da korunmasını sağlamak için atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.


 

Bakmadan Geçme