• Haberler
  • İzmir
  • Yüzbaşı Şerafettin’in Kızı Hayata Gözlerini Yumdu

Yüzbaşı Şerafettin’in Kızı Hayata Gözlerini Yumdu

İzmir’in kurtuluş mücadelesinde önemli bir rol oynayan Yüzbaşı Şerafettin Bey’in kızı Gönül İzmir Manioğlu, Antalya’da hayata...

Yüzbaşı Şerafettin’in Kızı Hayata Gözlerini Yumdu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir’in kurtuluş mücadelesinde önemli bir rol oynayan Yüzbaşı Şerafettin Bey’in kızı Gönül İzmir Manioğlu, Antalya’da hayata gözlerini yumdu. 9 Eylül 1922 sabahı İzmir’e ilk giren birliklerin başında yer alan ve Hükümet Konağı’nın gönderine Türk bayrağını çeken kahraman Şerafettin Bey’in tek kızı olan Gönül Hanım’ın ölümü, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir halkı arasında büyük üzüntüye neden oldu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gönül İzmir Manioğlu’nun vefatı nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirirken, Yüzbaşı Şerafettin Bey’in İzmir’in kurtuluş destanında önemli bir figür olduğunu vurgulayarak, onu saygıyla anmayı ihmal etmedi.

Gönül İzmir Manioğlu’nun kızı Hayriye Balcı Manioğlu ise annesinin Tunç Soyer ve eşi Neptün Hanım’ı çok sevdiğini belirterek, kendilerine gönderilen taziye mesajı için teşekkür etti ve sevgilerini iletti.

HABER MERKEZİ 

(ES)

Bakmadan Geçme