Zafer Mahallesi’nde kedi kurtarma operasyonu

Gediz Elektrik dağıtım firmasının Ödemiş’in Zafer mahallesindeki elektrik hatlarını yeraltına alma çalışmaları devam ederken 1310 sokağa...

Zafer Mahallesi’nde kedi kurtarma operasyonu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gediz Elektrik dağıtım firmasının Ödemiş’in Zafer mahallesindeki elektrik hatlarını yeraltına alma çalışmaları devam ederken 1310 sokağa aydınlatma direkleri getirilerek takılmak üzere kaldırımlara konuldu. Altı açık içi boş ve yukarı kısmına doğru konik olan galvaniz elektrik direklerinden birinin içine girip sıkışan Sarım adlı kedinin miyavlamasını duyan mahalle sakinleri yardıma koştular.

Haber

1 SAAT KURTARILMAYI BEKLEDİ

Direğin üst kısımlarına doğru sıkışan kedi için seferber olan vatandaşlar yaklaşık 1 saat boyunca sarım adlı kediyi kurtarmaya çalıştılar. Çabalarının sonuç vermeyeceğini düşünen mahalle sakinleri 110 acil servisini arayarak Ödemiş Itfaiyesinden yardım istedi. Ekipleri beklerken vatandaşlar direğe hortum sokarak ve ucundan kaldırarak kedinin çıkması için çaba göstermeye devam ettiler. Yaklaşık 10 dakika içinde 1310 sokağa gelen itfaiye aracının sokağa girmesiyle birlikte Sarım adlı kedi kendi çabasıyla kurtulmayı başardı. Mahalle sakinleri sevimli dostumuzu kurtarmak için hızlı bir şekilde gelen itfaiye ekiplerine teşekkür ettiler.

DİREKLER TEHLİKE ARZ EDİYOR

Yeraltı Elektrik çalışmaları nedeniyle yaklaşık iki ay önce getirilerek kaldırımlara konulan aydınlatma direkleri sokak hayvanları açısından bu gibi sıkıntılara sebep olmasının yanında birçok yerde geçişlere engel oluyor. Özellikle Engelli, yaşlı ve çocuklar için de tehlike oluşturan bu direklerin bir an evvel yerlerine takılmasını isteyen mahalle sakinleri yetkililerden acil çözüm istediler.

Bakmadan Geçme