• Haberler
  • Siyaset
  • Zafer Partili Aslan’dan ‘ÇEDES’ çıkışı: Okullar cemaatlerin etkisi altında!

Zafer Partili Aslan’dan ‘ÇEDES’ çıkışı: Okullar cemaatlerin etkisi altında!

Velilerin ÇEDES projesine karşı başlattığı dilekçe kampanyası hakkında yazılı açıklama yapan Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı...

Velilerin ÇEDES projesine karşı başlattığı dilekçe kampanyası hakkında yazılı açıklama yapan Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı Esmaül Hüsna Aslan, “Atatürk’ü anmak ve onun bıraktığı cumhuriyeti ilelebet sürdürebilmek için gerçekleştirilen etkinlikler dışında ÇEDES benzeri ne olduğu belli projeler kapsamında etkinliklerin yapılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

AK Parti’nin eğitim sistemini kendi yaklaşımlarına göre düzenlemeye başladığını savunan Aslan, “Okullar, bazı dini grupların ve cemaatlerin etkisi altına girdi. Milli Eğitim Bakanlığı ve hükümetin önceliği, laik eğitimden saparak dini değerlerin vurgulanması ve bilimsel bilginin göz ardı edilmesi olmamalı” dedi.

‘YAPILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ’

Aslan, ÇEDES benzeri projeler kapsamında etkinliklerin yapılmasına izin vermeyeceklerinin altını çizerek, “Eğitimde barınma, beslenme, ulaşım ve okul malzemelerinin yüksek maliyeti, velilerin yaşadığı sıkıntıları artırıyor. Bu sırada, bakanlığın çağa uygun olmayan projeleri gündeme getirmesi, çocuklarımızın deneme tahtasına dönüştürülmesine işaret ediyor” diye konuştu.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme