• Haberler
  • İzmir
  • Zamların ardından İzmir’de güncel taksi ücretleri

Zamların ardından İzmir’de güncel taksi ücretleri

Akaryakıta arka arkaya gelen zamların ardından İzmir‘de toplu taşımadan taksiye tüm ulaşım araçlarına zam gelmişti. İzmir‘de...

Akaryakıta arka arkaya gelen zamların ardından İzmir‘de toplu taşımadan taksiye tüm ulaşım araçlarına zam gelmişti. İzmir‘de taksi tarifelerine 1 ay önce yapılan ücret artışının ardından yeni bir düzenleme daha yapıldı. Son yapılan artış kararı, Ulaştırma Koordinasyon Merkezinden (UKOME) geçti.

Arka arkaya gelen zamlardan önce İzmir‘de indi bindi ücreti 50 TL’den ilk zamla 80 TL’ye 2. zammın ardından 90 TL’ye yükseldi.

TAKSİ AÇILIŞ TARİFESİ 12 TL’DEN 30 TL’YE YÜKSELDİ

1 ay önce gelen zamdan önce taksimetreler ise 12 TL’den açılış yaparken ilk zammın ardından taksimetre açılış ücreti 20 TL’ye yükseldi. UKOME’den geçen 2 zam kararın ardından taksimetre açılış ücreti 30 TL’ye yükselecek.

1 ayda 2. kez zamlanan taksi tarifelerinin ardından İzmir’de en çok kullanılan taksi güzergalarının güncel fiyatları da şu şekilde:

KONAK – HAVAALANI

İzmirliler 1 ay önce Konak Cumhuriiyet Meydanı’ndan Adnan Menderes Havaalanı’na 450 TL’ye gidebiliyorken ilk zammın ardından bu fiyat 550 TL’ye, 2. zam kararının ardından ise 650 TL’ye yükseldi.

KONAK – KARŞIYAKA

İzmir‘de bir vatandaş 1 ay önce taksi ile Cumhuriyet Meydanı’ndan Karşıyaka Vapur İslekesi’ne 300 TL’ye gidebiliyorken yapılan arka arkaya iki zammın ardından yeni fiyat 450 TL’yi bulacak.

KONAK – GÖZTEPE

Konak Cumhuriyet Meydanı’ndan Göztepe mevkiine gidiş maliyeti de 1 ayda 150 TL’den 250 TL’ye kadar yükseldi.

ŞOFÖRLER 2. ZAMDAN ŞİKAYETÇİ

Akaryakıta gelen arka arkaya zamların ardından taksi tariflerine uygulanan zam kararının yerinde olduğunu söyleyen İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık’a ise taksi şoförleri tepki gösterdi.

Araç sahipleri yüksek enflasyon nedeniyle başta akaryakıt olmak üzere; yedek parça, muayene ve vize ücretlerindeki artış nedeniyle zam kararının doğru olduğunu düşünürken taksi şoförleri ise 2. zammın gereksiz olduğunu bu zam nedeniyle müşteri kaybedeceklerini düşünüyor.

“İZMİR’DE PEK ÇOK ŞOFÖR DİREKSİYON BIRACAK”

Arka arkaya gelen zamlar nedeniyle araç sahiplerinin de fiyatlara zam yaptığını belirten taksi şoförü V.T., “Ben şoförüm. Araç sahibine aylık 13 bin TL ödüyorum kalanıyla da ailemi çocuklarımı geçindiriyordum. Geçen yıldan beri akaryakıta gelen zamlar nedeniyle taksi tariflerine zam yapılması gerektiğini bizler de savunuyorduk ancak ilk zammın arkasından bu kadar kısa sürede 2. zam kararı en çok bizleri mağdur etti. Araç sahibim 13 bin TL olan ücreti 23 bin TL’ye yükseltti. Her zam kararının ardından taksi kullanan vatandaş sayısında da azalma yaşanıyor. Ben her aya eksi 23 bin TL ile başlayacağım. Bu tarife ücretlerinde benim bu parayı kazanmam mümkün değil. 2. zam kararı gereksizdi. Şimdi İzmir’de pek çok şoför direksiyon bırakacak. En azından zarar etmeyecekler” dedi.

BATUHAN VURUŞKANLAR

Bakmadan Geçme