Zeydan, kayyumun bıraktığı borcu açıkladı!

Van Büyükşehir Belediye Meclisi, ilk toplantısını Belediye Başkanı Abdullah Zeydan başkanlığında gerçekleştirdi. VAN Büyükşehir Belediye Başkanı DEM Partili Abdullah Zeydan, kayyum yönetiminin...

Van Büyükşehir Belediye Meclisi, ilk toplantısını Belediye Başkanı Abdullah Zeydan başkanlığında gerçekleştirdi.

VAN Büyükşehir Belediye Başkanı DEM Partili Abdullah Zeydan, kayyum yönetiminin belediyeyi 8,5 milyar TL borca soktuğunu belirterek, “Ne yazık ki belediyemizde büyük bir tahribat var. 2022 yılında bu borç sadece 400 milyon TL iken, son 1,5 yılda yeni valinin atanmasıyla bu borç 8,5 milyar TL’ye ulaşmış” dedi.

Oluşan borç nedeniyle belediyenin asli görevlerini dahi yerine getiremez duruma geldiğini belirten Zeydan, “Ne yazık ki belediyemizde büyük bir tahribat var. Bu tahribatı da tüm meclis üyeleriyle birlikte göreceğiz.2022 yılında bu borç sadece 400 milyon TL iken, son 1,5 yılda yeni valinin atanmasıyla borç 8,5 milyar TL’ye ulaşmış. Belediyelerin de kendi sorumlulukları vardır. Bizim sorumluluklarımız da yol, içme suyu, kanalizasyon, çevre sorunları, park ve bahçeler olmasıyla beraber asli hizmetler dururken, maalesef kayyum döneminde Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yapması gereken bütün yatırımları ve ihaleleri belediye üzerinden yapıp, büyük bir külfet oluşturulmuştur. Bu borcu da bankalardan çok yüksek faizlerle krediler çekerek yapmışlar” dedi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme