• Haberler
  • Genel
  • Zöhre Benk: Bilim ve teknolojinin bu denli ilerlediği bir çağda, ülkemizi ve kadınlarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz

Zöhre Benk: Bilim ve teknolojinin bu denli ilerlediği bir çağda, ülkemizi ve kadınlarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz

29 Ekim Kadınları Derneği Bayraklı Şubesi Başkanı Zöhre Benk  'derneğimizin  1.yılını ve Cumhuriyet'in 2.Yüzyılına adım attığımız...

29 Ekim Kadınları Derneği Bayraklı Şubesi Başkanı Zöhre Benk  “derneğimizin  1.yılını ve Cumhuriyet’in 2.Yüzyılına adım attığımız tarihle örtüşen bugün iki önemli kutlamayı birlikte yapıyoruz.”dedi.

Zöhre Benk şu şekilde konuştu:

“Öncelikle belirtmek isteriz ki bugün yanı başımızda sözde savaş adıyla insan kırımı sürerken, biz kadınlar olarak kendi ülkemizde de dünyada da gerçek bir barış istiyoruz. İç barışın da dünya barışının da aklın egemen olduğu, ırk, din, dil, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, mezhep benzeri sebeplerle ayırımın olmadığı bir toplumda kurulabileceğine inanıyoruz.

Ülkemizde, cumhuriyet değerlerini ve kadının insan haklarını savunan çok sayıda kadın derneğimizin olmasına karşın, yeni bir örgütlenme ile barış, kardeşlik, birlik cephesini güçlendirmek istedik

Türkiye genelinde 41 Şubeye ulaştık. Bir örgütlenme için henüz emekleme devresindeyiz. Ancak, kadınlarımız başta olmak üzere tüm yurttaşların hak ve adalete ilişkin talepleri konusunda yükselen seslere sesimizi ve gücümüzü katmaya çalışıyoruz.

Esnek çalışma yasaları ile kadınlar, evlere kapatılıyor. Sosyal Yaşam ve siyasal yaşam adeta kadınlar için ulaşılamaz kılınıyor. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin muhalefet partilerince de içselleştirilmemiş olması, kadının insan haklarının savunulmasında onların aktif ve öncü olmasını engelliyor. Bu nedenle, parlamentodaki kimi partiler kadınların emeği ile daha da ileri taşınmış olan Medeni Yasa’da kadınlar lehine kazanılmış hakların gerici düzenlemeler peşine düşüyor.

Kadına yönelik şiddet,bu denli artmışken Cumhurbaşkanı’nın bir gecede elimizden aldığı İstanbul Sözleşmesi’nin ardından, 6284 Sayılı Kadına Karşı şiddetin önlenmesine dair Kanunun değiştirilmesi, nafaka hakkının sınırlandırılması, zinanın yeniden suç olarak Türk Ceza Kanununa alınması gibi bir avuç gerici kesimin talepleri yenide tartışmaya açılıyor. Hatta daha da ileri gidilerek, aynı bakış açısı ile Anayasa değişikliği öneriliyor.

Bilim ve teknolojinin bu denli ilerlediği bir çağda, ülkemizi ve kadınlarımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz.  Haklarımızdan da vazgeçmeyeceğiz .Bunun için mücadele edeceğiz.

Mustafa Kemal Atatürk’ün Kadınlarımız için söylediği sözü ile sözlemlere son verirken,

Ey kahraman Türk Kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın .diyerek 1.yıl kuruluş yıl dönümüz kutlu olsun.”

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme