Zorla getirildiler, Atatürk'ü göremediler

İzmir'de resmi törenlerin düzenlendiği Cumhuriyet Meydanı'nda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri' meydanı...

Zorla getirildiler, Atatürk'ü göremediler
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir’de resmi törenlerin düzenlendiği Cumhuriyet Meydanı’nda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri’ meydanı adeta esir aldı. Cumhuriyet Meydanı’nın tamamına yakınını kapatan devasa çadır, Atatürk Anıtı’nın da önünü kapatırken boş kalan alanlar ise otopark işlevi gördü. İzmir’de eğitim veren birçok okulda öğrencilerin gelmesinin zorunlu tuttuğu iddia edildi.

Haber

27-28 Nisan tarihlerinde düzenlenen ‘Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri’nde bakanlıkların stantları yer alırken burs, hibe, fon, kredi gibi maddi destekler, staj programları, uluslararası alandaki projeler hakkında gençlere bilgi verildi. Öğrenciler, 1932 yılında yapılan tarihi anıtı göremeden okullarına geri döndüler.

 

ELLERİ BOŞ DÖNMEDİLER

Öğrencilere stantlardan içinde defter kalem gibi kırtasiye ürünlerinin olduğu poşetler verildi. Öte yandan İzmir’in simgesi olan boyoz ile birlikte çay ikram edildi.

Haber

TOGG GÖRÜCÜDE

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG, çadırın içinde yerini aldı. Öğrencilerin beğenisine sunulan TOGG ile ilgili yetkililer bilgi verdi.

SERVİSLERLE GETİRİLDİLER

Öte yandan iddialara göre öğrenciler okullardan servisler aracılığı ile Cumhuriyet Meydanı’na götürüldü. Öğrenciler, çadırı gezdikten sonra servisler yeniden okul yolunu tuttu.

(M.T.)

 

Bakmadan Geçme