Emre Orhan

Ebeveynler özel okul seçerken nelere dikkat etmeli? (2.BÖLÜM)

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçen haftaki yazımda ebeveynlerin özel okul seçerken nelere dikkat etmeleri ile ilgili birkaç başlık vermiştim ve bu hafta yeni başlıklarla yazıma devam edeceğimi söylemiştim. Şimdi o başlıklarla devam edelim :

Okulu ziyarete gittiğinizde okulun ne kadar kurumsal bir yapıya sahip olduğunu anlamaya çalışsın. Kapıdan içeriye giren kişiye ne kadar sahip çıkıldığına, karşınızda muhatap bulup bulamadığınıza dikkat etmenizi öneririm.

Karşınıza çıkan yöneticinin ne kadar donanımlı olduğu, mesleğine hakim olduğu, profesyonelliği de çok önemli.  Teneffüslerde öğrencilere eşlik eden nöbetçi öğretmenler var mı? Ders zili çalmasına rağmen ortada dolaşan öğrenciler var mı? Bunları izlemeye gayret edin.

Okulun ne kadar vizyoner bir yapısı olduğu yine önemli bir kriter. Çünkü okulun vizyoner bir yapısı varsa dünyada eğitim konusundaki gelişimleri takip edecek ve kendi programlarına entegre edecektir. Böylece çocuğunuz eğitim konusunda güncel gelişmelerden faydalanabilecektir.

Okulun eğitim felsefesi nedir? Bu bakış açısı size ve çocuğunuza uygun mudur? Bunu belirlemeniz de yine çok önemli bir konu. . Nasıl bir sistemleri var?  Bu sistem doğrultusunda öğrenci ve velilerden neler beklenmekte? Bu da kritik öneme sahip konulardan biri.

Okulda kullanılan herhangi bir uluslararası program var mı? Bu programın uzun vadede çocuğunuza getirisi ne olacak?

Okul başarıyı nasıl tanımlıyor. Nasıl bir ölçme değerlendirme sistemleri var?

Okulun yabancı dil politikası nedir? Yabancı dil öğretimi sadece ders saati ile mi sınırlı? Yoksa yabancı dil günlük hayatın içine entegre edilmiş durumda mı? Yabancı dide ki hedefleri neler?

Okulun sosyal gelişimi destekleyen çalışmaları neler? Sanat, spor, müzikte nasıl uygulamaları var?

Okulun ulusal ve uluslararası sınavlara yönelik yaptığı çalışmalar neler? Bu sınavlardaki başarı yüzdeleri nasıl?

Okulun lisesi varsa  geçişte bir baraj sistemi var mı?

Rehberlik servisinin işleyişi nasıl?   Okul içerisinde rehberlik servisi ne kadar aktif? Gibi konulara dikkat etmenizi ve alacağınız cevapların kendi beklentilerinize ne ölçüde uygun olduğunu değerlendirmenizi öneririm.

Doğru tespitlerle yapacağınız okul tercihinin çocuğunuzun eğitim hayatına olumlu katkı sağlayacağını her zaman zihninizde bulundurun. Sadece bir başka veli bir okuldan çok memnun diye size ve çocuğunuza o okulun uygun olacağını düşünmeyin.

Eğitim çok uzun soluklu bir süreçtir. Bu süreçte öğrenci, okul ve aile oyunun en önemli oyuncularıdır. Bu oyunun başarı ile sonuçlanabilmesi için bu üç oyuncunun birbiri ile uyumlu olması çok önemlidir.

Çocuğunuzun eğitim yolculuğunun keyif içerisinde geçmesi dileklerimle.

Ebeveynler özel okul seçerken nelere dikkat etmeli? (2.BÖLÜM)

Yorumlar kapalı.